Screenshot_20190824_121203

‹ חזרה ל עורקים גמישים – הסוד והדרך לזכייה בבריאות מחדש

Sebastiano Ricci – 1659- 1734. סבסטיאנו ריצ'י – בת שבע מתרחצת – מציירי האסכולה הונציאנית – תקופת הברוק – Bathsheba at the Bath.
ההומוציסטאין – "הם מרוויחים מרפואה, באמצעות טיפול בשלב האנוש והמתקדם של המחלה" אמר ד"ר קילמר ס' מק'קאלי Kilmer S. McCully מייסד תיאורית ההומוציסטאין – מדד של 5-7 הוא הבריא והמגונן – מק'קאלי הוא שהמליץ על המדד הזה: השתמשו ב B12, B6 וחומצה פולית, כדי לשמור על מדדי ההומוציסטאין בטווח הבריא שלכם.
מי שמבקש להחלים מבעיות של העדר גמישות עורקים, פלאק, סרטן הערמונית וסרטן השד שישמור על מדד תקין של ההומוציסטאין הוא שיסייע גם להחלץ מרעלים שונים שמסתובבים בגוף שלנו וגורמים למחלות זוועה כגון: אי ספיקת כליות, לחץ דם גבוה, והתקפי לב – או שבץ ומחלות של כלי הדם ההיקפיים גם הן מסכנות אותנו באי ספיקת כליות או דיאליזה – (מחלות איומות שרק מביאות למוות בטרם עת).
זכרו: אם הרופא מרגיע אתכם ואומר: "אה מדד של ההומוציסטאין 9 זה בסדר, אל תדאגו" – את מה שרשום למעלה בפתיח! "הם מרוויחים מרפואה, באמצעות טיפול בשלב האנוש והמתקדם של המחלה" –
מדד ההומוציסטאין הוא אחד ממדדי גמישות העורקים שלך:
קימים שני פנים לבעיית ההומוציסטאין: 1. המתיונין (Methionine) היא אחת מ-20 חומצות האמינו הנפוצות בטבע. תאי גוף האדם אינם מסוגלים לסנתז מתיונין ולכן היא מהווה חומצת אמינו חיונית, אותה יש לקבל דרך המזון. הגוף מקבל את המתיונין מאותם מזונות רוויים בשומן ומייצרי כולסטרול ולכן רבים מבלבלים בין בעייה של עודף הומוציסטאין ועודף כולסטרול. על הרוצה להגביל אותה ולעבור לתזונה שכמות המתיונין בה מאוזנת – הדבר אפשרי. תזונה זו בריאה יותר ומבוססת על מעט חלבון מהחי ככבד עוף ודגים, אבל גם על אפונה ועדשים.
2. הפן השני של הבעיה חומצה פולית – ויטמין B12 וויטמין B6.
עלינו לדאוג להספקה מאוזנת של חומצה פולית, ויטמין b6 וויטמין B12 על מנת שהמערכת האנזימטית שלנו תוכל לפרק ביעילות את ההומוציסטאין.
ההומוציסטאין הוא תוצר ביניים של חילוף חומרים בגוף – בתהליך של פירוק המתיונין (חומצה אמינית) נוצר ההומוציסטאין נושא פוסט זה, ואם התהליך של יצירתו נעצר בו ולא מתפרק הלאה (לציאסטין או בחזרה למתיונין) ההומוציסטאין מצטבר כתוצר לוואי והורס את מצב העורקים. על כך ועל גמישות העורקים יבוא מאמר נפרד בבלוג שלי – כדי לפרק אותו הגוף זקוק לחומצה פולית, B6ו B12! – אז אם לא בא לכם לשנות את התזונה עשירת המתיונין (בשר וגבינות) תחשבו על ההמלצה של הרפואה המחלימה – לצרוך 1,000 מק"ג (מיקרוגרם) של חומצה פולית, 50-150 מק" ג של ויטמין B12 רק מתיל קובלאמין וכן 25-50 מ"ג של ויטמין B6. ולשרוד את המצב שבחרתם בו.
אם עברתם את גיל 45 דרשו בבדיקת דם גם בדיקה של מדד הסינון של הכליות ה-GFR ואת מדד ההומוציסטאין – שתי הבדיקות מבוצעות בצום ויכולות להציל את חייכם ממוות מוקדם.
תזונה מחלימה ונכונה שמפחיתה את ההומוציסטאין ומקטינה את הבעיה היא זו שמתואמת אישית ומבוססת על צום חי. בצום חי לא נהוג לאכול כבד שהוזכר לעיל, אבל שסימי צדפות, סלמון ונחש ים מסוג צלופח בהחלט – כן.
אם בא לך לחסוך פגישה איתי, דע לך שהמאמר על צום חי מופיע בבלוג שלי (ירון מרגולין) ועוד טיפים שם גם על התזונה הזו הטובה לך, כי היא מסלקת את הבעיה של העדר גמישות עורקית, מונעת עודף הומוציסטאין שמוגדר גורם סרטוני וגם מונעת דלקת בעורקים והתרסקות של ה-GFR.
אני ממליץ לך להוסיף אימוני כוח שמגדילים את מסת השרירם ומרחיבה את הנפח ומאפשרים לפלאק להסתלק ממך וללחץ הדם לרדת – צום חי הוא הבסיס והתרופה למחלה שמוגדרת כאחת מסיבות המוות המרכזיות כיום ואחד מגורמי מחלת הכליות.
נשארו לך שאלות – אשמח לעזור לך. אפשר לפנות אלי דרך הבלוג שלי הוא yaronmargolin.com
בסוף כל כתבה כפתור פניה ישירה אלי. ירון מרגולין

כתיבת תגובה

Or

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*