YARON MARGOLIN LE CHÂTEAU DE BEAUVOIS

‹ חזרה ל ההומוציסטאין – האויב הגדול של האנדותל ובריאות העורקים

ערכת קו ההגנה הראשון של ירון מרגולין – קו ההגנה הראשון נחלש ומייצר מחלות ניווניות קשות שקשיות העורקים בבסיסן – תהליך ההחלמה מתחיל בהגמשת הצנרת מחדש כשבהמשכו הפחתת יתר לחץ דם, כולסטרול, גלוקוז וסופו בהחלמת אברי הגוף הפגועים כגון הכליות. – תהליך זה מתעצם בעזרת תמצית זרעי ענבים – (תוסף מזון רב עוצמה שעובר דרך מחסום הדם-מוח ומחזק את מערכת העצבים 200 מ"ג) במינון של 500 מ"ג לחולים שמדד גמישות עורקיהם דורש זאת ובמיוחד במצבי אנמיה מסיבה של אבדן גמישות צנרת העיכול – יש לקחת כל יום למשך 3 חדשים. יין אדום נטול סולפיד הוא תשובה מתאימה למקרה זה. תמצית זרעי ענבים יכולה לשנות את כל משק הברזל בגופם, ביחד עם תוסף קואנזים קיו- 10 (400 מ"ג) יכול להפחית כולסטרול, להוריד לחץ דם ולשפר את תפקוד הכליות והריאות. תוסף קואנזים קיו-10 מסיס בשומן ופעיל בתוך התאים, נטילה של 400 מ"ג ליום למשך 4 חודשים (שימוש בכמוסות שמכילות ג'ל, מאפשרות לקחת מינון מופחת) – ויטמין C הוא ויטמין מסיס במים, מינון של 500 מ"ג יעיל לעבודתו בזרם הדם, אך אינו מספיק – הכליות מחלימות כשזרם הדם שופע חומרי הזנה בריאים והוא עצמו נקי – לויטמין C תפקיד מאוד חשוב בתהליך זה. ויטמין C פועל גם להעשרת ייצור הגלוטתיון בגוף (בו ידובר במאמר שנושאו התרופות הטובות והרע). מינון מומלץ של ויטמין סי 3000 מ"ג – לחלק לאורך היום, וכשיש חשש להיחשפות לוירוס הקורונה להעלות אותו ל 5000 מ"ג), חומצה אלפא ליפואית הוא התוסף מזון הכי יעיל בתוך התאים, מעטים יודעים שמדובר ביסוד לאומגה 3 שבעזרתו הגוף משלים את חסרי האומגה 3 הנדרשים לו. חומצה אלאפא ליפואית לוקחים בהשגחה ויש להגיע שוב ושוב לקליניקה לבחון אם המינון מתפקד נכון. אין לקחת אותה מעל ל 3 חודשים וזו בעיה כי היא מגוננת על האברונים שבתוך התא מחימצון והחלמת הכליות יכולה להתארך מאוד. מומלץ ליטול ALA – חומצה אלפא ליפואית במינון של 600 מ"ג שפעילה הן בזרם הדם והן בקרומי התאים – כי חומצה אלפא ליפואית מיוחדת בכך שהיא מסיסה גם במים וגם בשומן.
וויטמין E מסיס בשומן, בטוח מאוד לשימוש, אבל לטווחים קצרים גם הוא נדרש למעקב, בעל השפעה גדולה על מערכת החיסון ונטילתו חשובה במיוחד בגיל המבוגר, אני ממליץ על מינון של 400 יב"ל ליום, ויטמין E יעיל בקרומי התאים – (מומלץ ליטול אותו רק כתוסף טבעי ומסוג די-אלפא-טורופרול), ויטמין E מסייע לתהליכי ג גמישות העורקים אבל יש לשקול אפילו יותר ממינון כמו למשל 500 – 800 יב"ל ליום (של ויטמין E). במקרי האנמיה היא אחת הצרות הגדולות בתהליכי החלמת הכליות הסוררות (מופיעה בדרך-כלל יחד עם שלב היציאה מסכנת חיים בטיפולי ההחלמה אך עלולה לדרדר את המצב, אם לא תטופל נכון, נושא שניכר בעליה במדד האוראה, עליה אני מרחיב בפרק ו' של התכנית שלי – כאן, ירידה של ברזל והמוגלובין). טיפול בהחלמת הכליות הסוררות כולל התמודדות עם מצבי אנמיה ויש לשקול גם נטילה במינון של 3,200 יב"ל ליום. יש לדעת שויטמין C וחומצה אלפא ליפואית יכולים למחזר ולהשיב לוויטמין E ולגלוטתיון את צורתם הפעילה ובכך להגביר את האפקט של ההחלמה והגמשת העורקים. בנוסף לכך אין הוכחה לטענה שויטמין C משפיע לרעה על אבנים בכליות! יש להקפיד על נוכחות מאוזנת של מינרל אבץ (נבט חיטה, עדשים), מגנזיום (400-500 מ"ג ליום) ושל הקרואטנואידים (מגוון פרות וירקות) וגם של הסיבים התזונתיים – ההמלצה שלי ליטול כפית פסיליום 100% ליום כשמדובר ב95% הנפוץ בארץ יש ליטול כף בבקר וכף בערב. כשהאוראה יורדת יש להוסיף כף פסיליום (הגענו ל 3 כפות ביום וליטול אותה עם לימון. במצב זה נוטלים גם גלוטמין – על הגלוטמין כאן) חומצה אלג'ית (Ellagic acid). משמשת לתיקון מערכת החיסון של דופן המעי ולניקוי אבר הכליות מכספית היא אחד הנזקים הגדולים ביותר לכליה. מינון 500 מ"ג. השימוש המוצע הוא ליטול 2 טבליות פעמיים ביום. בנוסף לאגוז ברזיל אחד שמכיל סלניום גם הוא מטהר את הכליות מחומרים כימיים הרסניים.
ויטמין 3D קשור גופרית – נמצא שחשיפה לשמש (רבע שעה בבקר) גורמת בגוף ליצירת ויטמין 3D קשור גופרית, שהוא מסיס מים ופעיל. כך, ויטמין D מגיע ביתר קלות לכל חלקי הגוף ואין הוא זקוק לאמצעי הסעה שם, כמו למשל כולסטרול LDL. צרכו ירקות מכילי גפרית: נבטי ברוקולי, בצל, רוקט, חרדל וגרגרי חרדל – ולמי שמותר צנון או 3 שיני שום ביום, או אספרגוס כדי שתהיה די גופרית לשם כך.
גלוטמין (Gln) המגן הגדול על בריאות האדם – הגלוטמין חיוני למטבוליזם ולתפקוד המוח. הוא חוצה בקלות את מחסום הדם-מוח שבו הוא הופך לחומצה L-גלוטמית. והחומצה הגלוטמית חיונית לתפקוד תקין של המוח [מקור1, מקור2]. גלוטמין הוא חומר התזונה העיקרי לתאי רירית המעי, מהווה גורם קריטי בתפקוד הלב ובשמירה על תקינות מערכת הדם, מכאן חשיבותו העצומה לתחזוקת הכליות, להגנה בפני מצבי אנמיה, אסטמה, בצקות ומערכת העצבים – אני ממליץ על 500 מ"ג ליום.
פיטוסטרולים הם מגן רב עוצמה הפועל על ולמען שלמות דופן העורקים, הכוסמת הירוקה מכילה אותו, אבל יש להוסיפו 2 מ"ג ליום עד שאפשר להשתחרר מעט ממנו. אזהרה – הגם שאלו בטוחים לשימוש וניתן למעשה ליטול אותם כל החיים לא כן התוספים הבאים: ברזל – הברזל מחמצן יש ליטול אותו רק כשהוא קשור לתרכובת אורגנית הכי טוב ליטול אותו מהתזונה, כ-20 – 30 מ"ג ביום, במשך לא יותר מ 3 חודשים ורק תוסף ברזל ביסגליצינאט. אין לקחת תוסף ברזל לחולי כליה ללא בדיקה חוזרת אצל הרופא יתר ברזל יכול להביא לאסון חימצוני! ויטמין A (אסור ליטול כתוסף ויטמין A), ניאצין B3, B2, יוד, סלניום (מותר רק עד מינון 400-5000 מק"ג ליום, וויטמין D3 -20000 יב"ל פעמים ביום 10000 יב"ל בבקר ו 10000 יב"ל בערב. ישנה טענה שלויטמין D3 השפעה שלילית על אבנים בכליות ועל ספיגת ברזל משום שהוא מעלה את רמת הסידן בדם – מינון של 5000-8000 יב"ל של ויטמין D3 נחשב בטוח לחלוטין. השתמשו בעת הצורך בויטמינים, הכינו אותם לבד בבית למשל פקנוגנול – כאן המתכון לפקנוגנול ביתי, והוסיפו מינרלים לתזונתכם הם מיטיבים עם העורקים מחזקים את קו ההגנה הראשון של הגוף גם אינם יקרים יש לצרוך כל אלו או אחד מהם אך ורק אם רופא שמכיר היטב את מצבכם הרפואי מאשר זאת!!! בצילום בצילום ירון מרגולין, פרוזדור רווי קריסטלים – עמק הלואר, צרפת. Yaron Margolin at the amazing LE CHÂTEAU DE BEAUVOIS.

כתיבת תגובה

Or

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*