עיכול תוך תאי או תזונה תאית, במובן הרחב ביותר, הם פירוק חומרים בתוך הנוזל, הציטופלזמה, של התא.
החיים דורשים מקור לכח שמניע גופים – אנרגיה לקיומם. כל אורגניזם דורש אנרגיה כדי לבצע פעולות [מקור]. עם זאת, אפילו בשביל להשיג אנרגיה (מהסביבה החיצונית שלו), על האורגניזם הבסיסי – התא החי ובכלל זה האורגניזימים המורכבים יותר, להשקיע אנרגיה. על התא החי לא רק לשלוף מולקולות מסביבתו כמזון, מספק אנרגיה אלא גם לפרק אותן [מקור] . לתהליך הזה קוראים עיכול תוך תאי. [Anderson, O. Roger (1 January 1970). "Intracellular Digestion". The American Biology Teacher. 32 (8): 461–467.] במובן הרחב ביותר, עיכול תוך תאי הוא פירוק חומרים בתוך הציטופלזמה של התא [מקור].
במובן הרחב ביותר, העיכול התאי הוא פירוק החומרים בתוך הציטופלזמה של התא.
עיכול תוך-תאי יכול להתייחס גם לתהליך בו בעלי חיים זעירים שחסרים דרכי עיכול, מספקים לעצמם פריטי מזון לצורך תנועה, תחזוקה, וסיפוקם של צרכים תזונתיים נוספים כולל מלאכת העיכול עצמה. סוג זה של עיכול תוך תאי מופיע אצל פרוטוזואנים (קבוצה של חד תאיים איקריוטים – שמתאפיינים בכך שקיימים בהם גרעין) חד-תאיים רבים, בקרב עכבישים ים (פיקנוגונידה), בחלק מהרכיכות, קנידריה ופוריפרה (unicellular protozoans, in Pycnogonida, in some molluscs, Cnidaria and Porifera). קיים גם סוג אחר של עיכול, הנקרא עיכול חוץ-תאי [מקור]. ב- אזמלוניים (Amphioxus) העיכול הוא גם חוץ תאי וגם תוך תאי.
מוצרים ופסולת של עיכול תוך תאי משמשים את התא או מופרשים ממנו החוצה
[מקור].
עיכול תוך-תאי מחולק לעיכול הטרופאגי (heterophagic digestion) ולעיכול אוטופגי (autophagic) אכילה תאית עצמית. [מקור Jamieson, G. A.; Robinson, D. M. Mammalian Cell Membranes: Volume 2: The Diversity of Membranes. Elsevier.]
האברונים האחראים לעיכול תוך תאיים הם ליזוזומים.
שני סוגי העיכול שנזכרים למעלה מתרחשים בליזוזום ולשניהם פונקציות ספציפיות מאוד [מקור].
ליזוזומים הם שלפוחיות המכילות אנזימי עיכול המסוגלים לפרק (להשפיל) מולקולות גדולות לקטנות יותר. הליזוזומים מכילים ~ 50 סוגים של אנזימים הידרוליטיים, אשר נשמרים בצורה לא פעילה עד שהם נחוצים [מקור]. ההידרוליטיים – hydrolytic enzymes [(חומצות הידרולזות) – מיוצרים ברשתית התוך-פלזמית (Rough ER), ומועברים משם בשלפוחית תחבורה לפנים ה- cis של המנגנון או אל המתחם הגולג'י (כמתואר באיור 1 כאן). בתוך המתחם הגולגי, האנזימים עוברים עיבוד נוסף והופכים ממצב לא פעיל למצב פעיל. (כמתואר באיור 1 – כאן)] אנזימים אלה פעילים רק במרחב הפנימי והחומצי של הליזוזום; במילים אחרות הליזוזומים שומרים על סביבה חומצית פנימית כדי שהאנזימים האלו יוכלו לפעול בתוכם. הם עושים זאת באמצעות משאבת יוני מימן שנמצאת בקרום הליזוזומלי המניע יונים מהציטופלזמה לחלל (חלל שבתוך האיבר – נהור של האברונים) [מקור].. פעילותם האופטימלית תלויה אם כן בחומצה שמגנה על התא מפני השפלה עצמית במקרה של קריעה של ליזוזום, או דליפה שלו. ומכיוון שה- pH של התא הוא ניטרלי עד מעט אלקליין (בסיסי). בהמשך השלפוחית הזו מתמזגת עם נשאי חומר לעיכול וכתוצאה מכך, מתרחשת פעולת העיכול המדוברת [מקור1, מקור2, מקור3, מקור4].
עיכול תוך-תאי הטרופגי
לעיכול תוך-תאי הטרופגי יש תפקיד חשוב שהוא לפרק את כל המולקולות המובאות לתא על ידי אנדוציטוזיס.
כלומר שיטת העיכול כאן בקליטת חומר אל תוך התא על ידי כליאתו בהתקפלות של קרום התא כלפי פנים, וסגירת ההתקפלות כשלפוחית. [מקור].
את המונח "אנדוציטוזיס" טבע כריסטיאן דדוב בשנת 1963 כדי לכלול גם בליעת חלקיקים גדולים (כמו חיידקים) וגם צריכת נוזלים או מקרומולקולות בשלפוחיות קטנות. הראשונה של פעילויות אלה מכונה פגוציטוזיס ( – אכילת תאים – איור למטה- phagocytosis) והאחרונה כפינוציטוזיס (שתיית תאים – pinocytosis – פינוציטוזיס שכיח בקרב תאים אאוקריוטים. הצורה המאופיינת ביותר של תהליך זה היא אנדוציטוזה – endocytosis – בתיווך קולטן, המספק מנגנון לקליטה סלקטיבית של מקרומולקולות ספציפיות להעמקה ראו איור 12.36 כאן) [מקור].עיכול תאיים אוטופאגיים הוא עיכול עצמי שמתרש בתאים, התא מעכל את המולקולות הפנימיות. [מקור]
התהליך הקרוי "אכילה תאית עצמית" (אוטופגיה – autophagy) הוא אחד הנושאים המרתקים כיום את המדענים.
פרס נובל ברפואה או בפיזיולוגיה ניתן לאחרונה (2016) לחוקר היפני יושינורי אושומי (Oshumi), על תגליותיו בתחום התהליך הזה "אכילה תאית עצמית" (אוטופגיה – autophagy.
אוטופגיה הוא תהליך שבו התא מעכל חלקים גדולים מתוכו, לרבות אברונים שלמים, במעין בועות הקרויות וקואולות (חלוליות).
החלולית – vacuole של העיכול, או וקואולת המזון, כשמה, היא חלל מלא מים בתוך התא. אברון שמצוי באיקריוטים פשוטים (תא איקריוטי מתאפיין בכך שקיימים בו גרעין ואברונים מתמחים, המופרדים מהציטופלזמה על ידי ממברנה [מקור]) כמו פרוטיסטים (Protista) – יצורים שנחשבים ממלכה בפני עצמה [מקור]. אברון זה הוא למעשה ליזוזום שתפקידו ריכוז מים ומומסים בתא. בין החומרים שמומסים בחלולית בצמחים למשל מומסים הצבענים, המקנים לפרחים, עלים ופירות את צבעם או רבים מהטעמים או קלציום אוקסלט שמגן על הצמח. בגוף האדם לחלולית לוואקום יש תפקידו לשמור על מאזן המים בתוך תא ומחוצה לו. לעיתים תפקידה של ה- vacuole בנוסף לשמירה על המים טיפול במוצרי פסולת אשר כולל דרכים להיפטר מרעלים או אפילו לנקות את המרחב החוץ-תאי בו אותם רעלים (מזיקים) מסתובבים והיא עושה זאת על ידי הכנסתם לתא לצורך המרה; ההמרה היא פעולה כימית שהופכת את הרעל לתרכובות בטוחות יותר [מקור1, מקור2].) וקואולת המזון (החלוליות) חיוניות גם במערכת החיסונית מכיוון שהן עוזרות להשמיד את החיידקים הפולשים. זהו גם אתר העיכול של ההמוגלובין והיווצרותם של גבישי ההמוצואין הגדולים (the large haemozoin) או ההמוזואין שניתן לראות במיקרוסקופ אור.
ההמוזאן הוא מוצר סילוק שנוצר מעיכול הדם על ידי כמה טפילים שפלשו אליו עקב מחלה. למשל כאשר טפילים (כמו במחלת המלריה) מעכלים את ההמוגלובין הם משחררים כמויות גבוהות של heme – הם – חופשי, שהוא המרכיב הלא-חלבוני של ההמוגלובין. Heme מורכב מאטום ברזל הכלול בתוך טבעת פורפירין הטרוציקלית. ההם החופשי רעיל לתאים, ולכן הטפילים הופכים אותו לצורה גבישית בלתי מסיסה הנקראת המוצואין או המוזיאן שדרוש להם להישרדותם מפני לחץ ההם שנוצר בסביבתם. תרופות שפוגעות בייצורו מביאות להשמדתם של הטפילים כך למשל פועלת התרופה נגד מלריה.
עיכול תאיים אוטופאגיים
בשלב הראשון נוצרות וקואולות בקרבת האברונים המיועדים להשמדה, ומקיפות את האברונים. בשלב הבא הווקואולות האלה מתאחות עם ואקולות אחרות, שמכילות אנזימים חזקים, והם מפרקים את האברונים למרכיביהם, לרבות חלבונים ושומנים. אוטופאגיה חיונית לקיומם של תאים במצבים רבים כמו מחסור במזון, התגוננות מפני זיהומים התוקפים את התא, והיא חשובה גם במחלות רבות כמו פרקינסון וסרטן [מקור].
עיכול תוך-תאי יכול להתייחס גם לתהליך בו בעלי חיים חסרי דרכי עיכול מכניסים לתוכם פריטי מזון לצורך עיכול לצרכים תזונתיים. מבחינה היסטולוגית, תאי האפיתל הפנימיים של המעי והחלחולת (the intestine and rectum resemble – איור למעלה ) דומים לאלה של תאי הספיגה של הוילי שבמעיים (יָחִיד: וילה) הם מעין אצבעות המשתרעות אל תוך נהור (לומן) המעי הדק [מקור). (absorptive cells of the stomach in their long luminal microvilli [מקור]) ולאלו שבציטופלסמה האפית apical cytoplasm, ככל הנראה לצורך קליטה ועיכול תאיים של מקרומולקולות [מקור] ופרוקן.
למאמרי – רוצה להחלים מפגיעה במערכת העיכול ללא תרופות?
כל האורגניזמים החיים זקוקים למולקולות מזינות כדי לשרוד. בעוד שצמחים יכולים להשיג אותן בתהליך הפוטוסינתזה, רוב בעלי החיים משיגים את חומרי המזון שלהם על ידי צריכת אורגניזמים אחרים. ברמה התאית, המולקולות הביולוגיות הדרושות לתפקוד בעלי חיים בכלל זה האדם הן חומצות אמינו, מולקולות ליפידים, נוקלאוטידים, ויטמינים, מינרלים וסוכרים פשוטים. המזון הנצרך מורכב מחלבון, שומן ופחמימות מורכבות, אך הדרישות של כל אחת מהן שונות עבור כל בעל חיים. עבור בני אדם, פירות וירקות חשובים בשמירה על תזונה מאוזנת. שני אלה מהווים מקור חשוב לוויטמינים ומינרלים, כמו גם פחמימות, המתפרקות באמצעות עיכול לצורך אנרגיה.
מערכת העיכול שלנו חייבת להמיר מקרומולקולות אלה למולקולות הפשוטות יותר. הן שנדרשות לשמירה על תזונה תאית ועל תפקודים תאיים, כגון הרכבת מולקולות, תאים ורקמות חדשות. תחילה השיניים שלנו טוחנות את המזון, האנזימים והחומצה בקיבה מנזילות אותו, שלב זה עדיין שיך לעיכול חוץ-תאי ואנזימים נוספים במעי הדק מפרקים את המזון לחלקים שתאינו יכולים להשתמש בהם [מקור].
הבנתנו את תהליך עיכול החלבון, פונקציה חשובה מאוד בביולוגיה של כל אורגניזם, על כך במאמר נוסף.
נשארו לך שאלות
אשמח להשיב על כל שאלה
לטופס פנייה ישירה אל ירון מרגולין – נא להקליק – כאן
בבקשה לא להתקשר משום שזה פשוט לא מאפשר לי לעבוד – אנא השתמשו באמצעים שלפניכם –
למען הסר ספק, חובת התייעצות עם רופא (המכיר לפרטים את מצבו הבריאותי הכללי של כל מטופל או שלך) לפני שימוש בכל תכשיר, מאכל, תמצית או ביצוע כל תרגיל. ירון מרגולין הוא רקדן ומבית המחול שלו בירושלים פרצה התורה כאשר נחשפה שיטת המחול שלו כבעלת יכולת מדהימה, באמצע שנות ה – 80 לרפא סרטן. המידע באתר של ירון מרגולין או באתר "לחיצות ההחלמה" (בפיסבוק או MARGOLINMETHOD.COM ), במאמר הנ"ל ובמאמרים של ירון מרגולין הם חומר למחשבה – פילוסופיה לא המלצה ולא הנחייה לציבור להשתמש או לחדול מלהשתמש בתרופות – אין במידע באתר זה או בכל אחד מהמאמרים תחליף להיוועצות עם מומחה מוכר המכיר לפרטים את מצבו הבריאותי הכללי שלך ושל משפחתך. מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא מוסמך או רוקח בכל הנוגע בכאב, הרגשה רעה או למטרות ואופן השימוש, במזונות, משחות, תמציות ואפילו בתרגילים, או בתכשירים אחרים שנזכרים כאן.
For the avoidance of doubt, consult a physician (who knows in detail the general health of each patient or yours) before using any medicine, food, extract or any exercise. The information on Yaron Margolin's website or the "Healing Presses" website (on Facebook or MARGOLINMETHOD.COM), in the above article and in Yaron Margolin's articles are material for thought – philosophy neither recommendation nor public guidance to use or cease to use drugs – no information on this site or anyone You should always consult with a qualified physician or pharmacist regarding pain, bad feeling, or goals and how to use foods, ointments, extracts and even exercises, or other remedies that are mentioned as such
מאמרים אחרונים
- כל מה שאתה צריך לדעת על מיקרו-תזונה – ויטמינים ומינרלים
- להתסיס שיבולת שועל – מתכון וכל הסודות
- למה מדידת הויטמין B12, רחוקה מלהיות מדויקת?
- הומוציסטאין, ויטמינים ומניעת מחלות כלי דם
- ירקות ירוקי עלים לרוב טובים לבריאותנו, לפעמים הם לא – רוצה לדעת מתי כדאי לצרוך עלים ירוקים?
- תרופות ללחץ דם גבוהה נמצאו כקשורות לסיכון מוגבר לסכיזופרניה
- חומץ אננס – רוצה לדעת כיצד להכין תרופה ביתית, אנטי-דלקתי מקליפות האננס?
- תחמוצת החנקן (NO) כיווץ תאי האנדותל, מחלות כרוניות קשות – ודרכי ריפוי חדשות
- תרופה ישראלית חדשה לקורונה
- יתר לחץ דם – שינוי פרדיגמה וגישות חדשות – לחץ דם גבוה וטיפול טבעי ללא תרופות לאחר שטיפול תרופתי נערץ כשל
- מזון כתרופה – שמן זית ושמן קנולה או חרדל הצילו מאות ילדים בעולם.
- מחשבון מדידה והערכת קצב הסינון הגלומרולרי (GFR) אשר מבוסס על קריאטינין, נתוני גוף, גיל, גזע ומין.
- מזון כתרופה – אפשר להחלים מאי ספיקת כליות
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – על השעורה (דגן) ופעולות נוגדות דלקת כולל עיכוב גורם נמק גידול אלפא – Tumor necrosis factor alpha (TNF-α).
- על הנקמה ודמימותיה
- גודש נוזלים בריאות – בקרב חולי כליה
- איך להיראות צעיר מגילך – כל הסודות
- על ההשפעה האיומה של חלבון מן החי על הכליות
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – קמח קליפת רימונים (PPF) .9
- Reconstruction of erythropoietin by the kidneys without drugs
- קטואנאלוג ketoanalogue
שעורה ופעולות נוגדות דלקת כולל עיכוב גורם נמק גידול אלפא – Tumor necrosis factor alpha.
על הנקמה ודמימותיה
If you have any questions left –
I'd be happy to answer any questions.
For a direct application form to Yaron Margolin – please click here
Recent Articles
- The day will come when we will sit in front of the fireplace-
- Of sexual desire and the wish for intimacy and the two different languages in which they materialise:
- Six degrees of guilt
- Kidney Failure Taming the Rogue Kidneys Vital Information
- קטואנאלוג ketoanalogue
- תרופה ישראלית חדשה לקורונה
- יתר לחץ דם – שינוי פרדיגמה וגישות חדשות – לחץ דם גבוה וטיפול טבעי ללא תרופות לאחר שטיפול תרופתי נערץ כשל
- מזון כתרופה – שמן זית ושמן קנולה או חרדל הצילו מאות ילדים בעולם.
- מחשבון מדידה והערכת קצב הסינון הגלומרולרי (GFR) אשר מבוסס על קריאטינין, נתוני גוף, גיל, גזע ומין.
- על הנקמה ודמימותיה
- גודש נוזלים בריאות – בקרב חולי כליה
- מזון כתרופה – אפשר להחלים מאי ספיקת כליות
- גודש נוזלים בריאות – בקרב חולי כליה
- מחשבון מדידה והערכת קצב הסינון הגלומרולרי (GFR) אשר מבוסס על קריאטינין, נתוני גוף, גיל, גזע ומין.
- איך להיראות צעיר מגילך – כל הסודות
- על ההשפעה האיומה של חלבון מן החי על הכליות
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – קמח קליפת רימונים (PPF) .9
- Reconstruction of erythropoietin by the kidneys without drugs
- חומצה אורית Uric acid צום פורינים – מצב המכונה גם היפראוריקמיה וטופי
- זרחן – Phosphorous, והאם מוכרחים להתחיל בדיאליזה טרם נבחנה רמתו של גורם צמיחה פיברובלסט 23
- קרום התא – הממברנה והדלקת הכרונית
- משחה צהובה – לכאבי שרירים – משחת הפלא להפחתת כאבים
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה על האצות והפוקוקסנטין, חלק 7.
- אילוף הכליות הסוררות
- The day will come when we will sit in front of the fireplace-
- Of sexual desire and the wish for intimacy and the two different languages in which they materialise:
- Six degrees of guilt
- Kidney Failure Taming the Rogue Kidneys Vital Information
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – שיבולת השועל וה β- גלוקנים חלק – 6.
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – צרור נבטי הברוקולי והסולפורפאן חלק – 5.
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – קסמי הכוסמת – המטפלת של דפנותה העורקים – 4
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – תפוח האדמה והבוטיראט. 3.
- זרחן – Phosphorous, והאם מוכרחים להתחיל בדיאליזה טרם נבחנה רמתו של גורם צמיחה פיברובלסט 23
- קרום התא – הממברנה והדלקת הכרונית
- משחה צהובה – לכאבי שרירים – משחת הפלא להפחתת כאבים
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה על האצות והפוקוקסנטין, חלק 7.
- The day will come when we will sit in front of the fireplace-
- Of sexual desire and the wish for intimacy and the two different languages in which they materialise:
- Six degrees of guilt
- Kidney Failure Taming the Rogue Kidneys Vital Information
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – שיבולת השועל וה β- גלוקנים חלק – 6.
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – צרור נבטי הברוקולי והסולפורפאן חלק – 5.
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – קסמי הכוסמת – המטפלת של דפנותה העורקים – 4
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – תפוח האדמה והבוטיראט. 3.
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – החסה
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה. 1
- הערכות שונות במדידת אשלגן בפלזמה שוללות לפעמים שלא בצדק יתר אשלגן בה – היפרקלמיה פסאודו היפרקלמיה – Hyperkalemia
- מדד חדש לבריאותך – ביטול האסרוסקלרוזים
- אי ספיקת כליות – טיפול ללא תרופות
- אוראה – למה האוראה מוגברת ומופחת בדם Urea
מבוא לפסיכותרפיה מכלולית והוליסטית
הפסיכולוגיה הטיפולית וההוליסטית – תולדות הפסיכותרפיה
מגילת רות האלמנה שיצאה ממרחב הנוחות
יש פתרון כולל לבעיות הקשורות לדימוי עצמי, חוסר בטחון וערך עצמי נמוך – דופמין
מעגל המוזר – התפתחות ה"אני" בשנה התשיעית לחייו
איך מורידים לחץ וחרדות באופן טבעי? התמודדות עם סטרס ולחץ נפשי
טיפול נפשי ללא תרופות – חרדות, פחדים וייאוש – תסמינים שיש להם פתרון טבעי, מדויק ומהיר
למה אני לא מצליח להתמיד – והסוכר
גמישות היא מצב נפשי – אתגר בזרימה ושינוי – אני מבקש להתגמש
חזרה לבסיס – עקרונות צירופי המזון
ראיית המעמקים – כניסה לטרקלין או על החיים האמתיים.
איך לצאת ממצבי תקיעות בחיים – שיטת שלוש השאלות בגובה העיניים
על היכולת להשתקם, לקום מאבק הדרך ומכאב הפרידה
ריגוש רעיוני או התקווה והדופמין – יחשפו בפניך כל הסודות שבהתמכרות שבהמתנה – ריגוש, המתנה, תקוה ודופמין – המאמר כאן.
מסלול ההתפתחות הנורמטיבי בחיי אדם ודמימותיו בטבלה – סדרת מאמרים.
לחלק השלישי – תפוח אדמה והבוטיראט
לחלק החמישי – נבטי הברוקולי וחלבון הנעורים
לחלק השישי – שיבולת השועל והבטא קלגן
לחלק השביעי – על האצות והפוקוקסנטין
עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה. 1
מדד חדש לבריאותך – ביטול האסרוסקלרוזים
אי ספיקת כליות – טיפול ללא תרופות
אוראה – למה האוראה מוגברת ומופחת בדם Urea
הקורטיזול וכאבים בבית החזה וביד שמאל
להוריד קריאטינין, אוריאה ולהחלים ללא תרופות מאי ספיקת כליות
-אי ספיקת כליות להחלים ללא תרופות – על הGFR ונזקי התרופות
ההומוציסטאין – האויב הגדול של האנדותל ובריאות העורקים
אי ספיקת כליות – אילוף הכליות הסוררות – כל מה שחשוב לדעת – חלק ג
אריתרופויטין (EPO) Erythropoietin
רוצה להחלים מפגיעה במערכת העיכול ללא תרופות?
להחלים בפשטות ממחלת ריאות חסימתית כרונית
שחיקת סחוס, למה לסבול? – ללא ניתוח ללא תרופות – טיפול להחלמה
עורקים גמישים – הסוד והדרך לזכייה בבריאות מחדש
ההומוציסטאין – האויב הגדול של האנדותל ובריאות העורקים
פרנצ'סקו מסינה Francesco Messina אלהים באדם שחיפש אחר היופי
התרופות והרע – ביוטין B7 ויטמין H
על לחם חוקם של עסקים – מה באמת חשוב לדעת בכדי להצליח (פרק א')
טיפול נפשי ללא תרופות – חרדות, פחדים וייאוש – תסמינים שיש להם פתרון טבעי, מדויק ומהיר
חזרה לבסיס – עקרונות צירופי המזון
ראיית המעמקים – כניסה לטרקלין או על החיים האמתיים.
מגיע לי – העדר הכרה במאמץ של השועט קדימה, בהחלט יכול להוביל לכישלונה של קריירה מזהירה.
סוכרת כלייתית (נפרופתיה סוכרתית) כן, אפשר להחלים".
כאבי גב – פתרון טבעי, עדין ופשוט לבעיה שלך
כאבי גב לא דורשים ניתוח – רק מגע יד עדינה
צום חי – הוא תרופה טבעית. אזהרה לקטונים (Lactones) –
אי ספיקת כליות מתוקה: (נפרופתיה סוכרתית) אפשר לצאת בשלום מהצרה המסוכנת לסוכרתיים – צום חי
אי ספיקת כליות – מתכונים לדיאטה מאוזנת – טעימה להשתגע.
אילוף הכליות הסוררות – איך להחלים מאי ספיקת כליות להקליק כאן
"אילוף הכליות הסוררות" תחילת פרק א
ההמשך לפרק א' של "אילוף הכליות הסוררות"- כאן.
Dear mr. Margolin,
To know the function of the kidneys and to know if there is a mineral or nutrient / vitamin deficiency, , what needs to be analysed in blood and urine ?