חלב הוא מוצר טבעי נהדר, אבל הוא עלול להחמיר את הסימפטומים של קוליטיס כיבית אצל אנשים מסוימים. חלקם, סביר להניח, ירצו לנסות סוגים חלופיים של חלב, כגון שיבולת שועל או חלב תפוחי אדמה אולי קרם קוקוס וחלב סויה, בהמשך מאמר זה נלמד אם החלופה הזאת חכמה או טובה יותר. עם זאת, אנשים רבים יעדיפו להמשיך להשתמש בחלב, בגבינות ובבשר אדום ואלכוהול וייטלו תרופות.
מנת חלבון קטנה בדולומיטים של חומוס במקום פרשוטו סאן דניאל או ההרינג בשמנת עם מיונז ו1/2 כוס חומץ תפוחים. בצילום ירון מרגולין יוני 2022, על שפת נהר בתהליך שינוי הרגלים שיצר.
על הקושי לשנות הרגלים למען הבריאות התפרסם רבות, במאמרי על תאוותיו של אדם צעיר המתהפכות בגיל המבוגר,
מאמר קצר, על הדרך להאריך חיים באמצעות שינויים קטנים אבל מאוד בריאים שמאפשרים להפחית את הנטל של מחלות ונכויות בגיל המבוגר. אני מכיר בקשיים האלו, ואפילו מתמודד אתם בעצמי, אבל גם מסביר במאמר (כאן) ושב ומזכיר גם לעצמי למה כדאי להתאמץ וכן לערוך שינויים הכרחיים.
קוליטיס כיבית (Ulcerative colitis – UC) היא סוג של מחלת מעי דלקתית (IBD). מחלות מעי דלקתיות הן מחלות כרוניות המאופיינות בתגובת יתר של מערכת החיסון. תזונה בסיסית (לא חומצית) ומנות של סיבי תזונה (פסיליום, בוטיראט, קוורצטין, שמן דלעת, חומצה אלג'ית, סולפוראפן גם צ'יאה ושיבולת שועל) יכולים לשנות את חייך ולהביא להחלמה.
אזור דלקתי בגוף מאופיין בדרך כלל בסביבה חומצית (pH<7.35).
קפה למשל מאוד חומצי. הוא מעלה את הסביבה לחומציות שקשה לאזן אותה. כרוב שונה ממנו. הכרוב בסיסי ומוריד את החומציות שנוצרה בגוף (מבסיס אותה) עם עליה של החומציות במעי (pH<7.35) מתרחש תהליך של חוסר איזון, הפסקת קפה למשל, או חדלה משתיית חלב מאפשרים וויסות חומציות בעזרת מנה של כרוב או מיץ לימון גם עם אבוקדו, כוסמת, עליים ירוקים כמו קייל, תרד, חסה, קולארד, עלי חרדל, עלי לפת, כרוב שהוזכר לעיל, עולש וכמובן אספרגוס. גם אצות, יעזרו כאן ומלפפון.
חומצה אוקסלית, חומצה פירובית, חומצה ציטרית וחומצה אצטיל-סליצילית הן חומצות מעולם הצומח. חומצות מצמחים נחשבות חומצות חלשות, בהבדל מהן, החומצות שבחלבונים מן החי מוגדרות חומצות חזקות.
חומצות חזקות כוללות: חומצה אורית, חומצה גופריתית וחומצה זרחתית. נטרול חומצות חזקות דורש כוח חיים ואנרגיה ביולוגית גדולה. הוא מטיל עומס עצום על הכבד והכליות. מכיוון שהכליות יכולות לפנות רק כמות קבועה של חומצות חזקות ביום (סטייקים, המבורגר, קפה, דבש וחלב), הן נפגעות, מותשות וגם נכשלות במשימת הניקוז, שאר החומר נאגר ברקמות, מכווץ שרירים בכיווץ כרוני (דמימה) ומשפיע על ההתנהלות הרגשית והשכלית. זיכרו שחומצות חלשות או עדינות מתפנות מהגוף בקלות רבה.
כמי שהביא להחלמת כליות רבות אני מבקש לידע אותך ש
אין הגבלה למעשה על צריכתן של החומצות החלשות.
הכליות שלנו מסוגלות לפנות חומצות חלשות (מצמחים) מהגוף והמדדים של האוראה ירדו גם אם תצטרכו 3 חסות ליום וחצי כרוב.
לא משנה כמה טיפולים, ניתוחים, כמוסות או תרופות שהממסד הרופאי ותעשית התרופות שלנו ימציאו, אם לא תצליחו לעבור לתזונה מחלימה ולקחת חלק בשמירה על חומציות מאוזנת, המדע והטכנולוגיה יתקדמו אבל יהיו עבורכם לא יותר מאמירת תהילים, או כוסות רוח למת.
בנוסף לנטילת מנה בעלת חומציות עדינה: כרוב, אספרגוס או מיץ לימון המסייעים בהפחתת הדלקת והכאב, במקרים של נטילת פחם אקטיבי כתוסף מזון מתרחשת גם ספיגת מינרלים מוגברת לזכותו וזאת בזכות היכולת הטבעית של הפחם הפעיל לספוג רעלים ולסלקם מהגוף עם הצואה.
למאמרי – סיבו Sibo צמיחת יתר של חיידקי המעי הדק
רוצה להחלים מפגיעה במערכת העיכול ללא תרופות?
מרחבי חיים מאריכי חיים – האזורי הכחולים
סוכרת כלייתית (נפרופתיה סוכרתית) כן, אפשר להחלים".
צום חי – הוא תרופה טבעית. אזהרה לקטונים (Lactones) –
עורקים גמישים – הסוד והדרך לזכייה בבריאות מחדש
ה – FODMAP אלו ראשי תיבות של אוליגוסוכרים, דו-סוכרים, חד-סוכרים ופוליאולים מתסיסים, שהם פחמימות קצרות שרשרת (סוכרים) שהמעי הדק סופג בצורה גרועה בקרב פגועי מעי (דלקת). יש אנשים שחווים מצוקה במערכת העיכול לאחר אכילתם. במקרים אחרים הם מזון חשוב לחיידקי המעי.
אוליגוסכרידים, כולל פרוקטנים וגלקטו-אוליגוסכרידים
דו סוכרים, כולל לקטוז
חד-סוכרים, כולל פרוקטוז
פוליאולים, כולל סורביטול, קסיליטול ומניטול
פרוקטנים, גלקטנים ופוליאולים
פרוקטנים כוללים חיטה, שיפון, שעורה, בצל, שום, ארטישוק ירושלמי וגלובוס, סלק, עלי שן הארי, החלק הלבן של הכרישה, החלק הלבן של הבצל האביבי, נבטים, כרוב סבוי ופרה-ביוטיקה כגון פרוקטואליגוסכרידים (FOS), אוליגופרוקטוז ואינולין [מקור1, מקור2, מקור3]. אספרגוס, שומר, כרוב אדום ורדיקיו כולם מכילים כמויות מתונות אך ניתן לאכול אותם אם מקפידים על גודל המנה המומלצת מקור3 .
לקטוז ו-UC
חלב רגיל כמו גם חלב קוקוס מכיל אוליגוסכרידים (Oligosaccharide), דו-סוכרים, חד-סוכרים וחמימות פוליאוליות (FODMAPs) מתסיסות. פוליאולים הם פחמימות קצרות שרשרת ואשר נוטות לספוג מים ולתסוס במעי הגס [מקור]. בתעשיית המזון מוסיפים אותם כתחליפי סוכר מופחתי קלוריות שנקראים רב-כהלים. ככלל ה FODMAPs הם קבוצה של סוכרים שמערכת העיכול של האדם עשויה להתקשות בספיגתה [מקור] כמות גדולה שלהם נמצאת בחלב שיבולת שועל, חלב סויה העשוי מפולי סויה שלמים, חלב פרה, כמו כן יש לבדוק היטב את רכיבי תחולתו של המוצר שכן לתחליפי חלב רבים הוסיפו מרכיבים עתירי FODMAP כמו אינולין, סירופ אגבה, סירופ תירס עתיר פרוקטוז, מולסה או דבש, כולם אסורים בצום פוליאולים, לכן חשוב לבדוק אם תחליף החלב שבחרת יתכן מאוד שנמצאים בו מרכיבים נוספים עתירי FODMAP [מקור].
האוליגוסכרידים אשר גם הם נמצאים בחלב אינם ניתנים לעיכול על ידי אנזימי העיכול של האדם [מקור].
הסוכר העיקרי בחלב הוא לקטוז. חלק מהמחקרים מציעים ש-FODMAPs כגון לקטוז עלולים לגרום לכאב, נפיחות ושלשולים אצל אנשים עם IBD. ככלל
FODMAPs עלולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול אצל אנשים שגופו המעי אצלם פגועה ביניהם חולי אנמיה רבים ואפילו פגועי כליות עם מחלת כליות פוליציסטית (PKD – Polycystic kidney disease) מחלה זו הורגת ואפשר לקרא עליה עוד כאן. הסובלים מפוליאולים מתבקשים להיכנס לצום פוליאולים הסיבות הן רגישות יתר להתנפחות לומינאלית ו/או נטייה לאגירת מים עודפת (באזור המעי העקום או אִילֶאוּם הוא החלק השלישי והאחרון של המעי הדק [מקור]) וייצור כולל הצטברות גזים במעי הגס- מכל מקום מחקרי בדיקת מימן בנשימה הוכיחו שחלק מהפחמימות קצרות השרשרת מגבירות גם את ייצור המימן במעי הגס. [מקור], אך במקרים רבים אחרים הם דווקא יעילים.
הפוליאולים (פחמימות קצרות השרשרת שמקורן במזון) לא גורמים לדלקת מעיים או לפגיעה בדופן המעי.
. למעשה, FODMAPs המופיעים באופן טבעי כמו במזון מהצומח ואפילו בחלב או בגבינות עשויים לסייע במניעת אי נוחות במערכת העיכול עבור אנשים אחדים מכיוון שהם מייצרים שינויים מועילים בפלורת המעיים.[מקור1, מקור2, מקור3 מקור4, מקור5]] הם אינם הגורם להפרעות אלו,[מקור] אך דיאטה דלת FODMAP, המגבילה FODMAPs, עשויה לסייע בשיפור תסמיני העיכול אצל מבוגרים עם תסמונת המעי הרגיז (IBS) והפרעות תפקודיות אחרות במערכת העיכול (FGID).[מקור1, מקור2, מקור3, מקור4, מקור5, הימנעות מכל ה-FODMAPs לטווח ארוך אסורה כי היא עלולה להשפיע לרעה על מיקרוביוטת המעיים ועל המטבולום.[מקור1, מקור2, מקור3, מקור4
לסיכום: הימנעות ממזונות עתירי FODMAP עשויה להפחית את הסימפטומים של דלקת מעי, אבל רק בטווח הקצר.
חלב ללא לקטוז (low FODMAP)
חלב נטול לקטוז (Lactose-free milk (low FODMAP הוא אחד ממוצרי התפריט שלה. מדובר בחלב פרה אבל כזה שנוסף לו האנזים לקטאז. האנזים מפצל את סוכר הלקטוז לשני חלקים, גלוקוז וגלקטוז, שגופנו יכול לעכל בקלות מבלי לגרום לתסמיני מעיים. חלב ללא לקטוז הוא דל FODMAP ובטוח לצריכה בגדלים של 250 מ"ל (1 כוס). אם יש לך בעיות עם חלב נטול לקטוז, ייתכן שיש לך אי סבילות למוצרי חלב, ויש לשקול הכנת תפריט ייחודי גם לך.
חלב סויה קל, העשוי מחלבון סויה קל הוא בעל מדדי FODMAP נמוכים. יחד עם זאת ומאחר שקל למצוא אותו בניו זילנד ובאוסטרליה ולא אצלנו יש להקפיד על צריכה של 250 מ"ל (כוס אחת) ליום.
חלב אורז הוא דל FODMAP וההמלצה לצרוך אותו במנות של 200 מ"ל (Muir, 2016).
בחיטה ודגנים קיימים FODMAPs שמוגדרים אסורים לפגועי דופן המעי. אלו עשויים למלא תפקיד בקרב הרגישים לגלוטן ללא נוכחות צליאק, הם מסבירים רק תסמינים מסוימים במערכת העיכול, כגון נפיחות, אך לא את תסמינים העיכול והספיגה הלקויה הנוספים שאנשים בהם אין צליאק ובכל זאת מופיעים אצלם תסמיני הרגישות לגלוטן, כגון הפרעות נוירולוגיות, פיברומיאלגיה, הפרעות פסיכולוגיות ו דרמטיטיס. [מקור1, מקור2, מקור3].
השימוש בדיאטה דלת FODMAP אופנתי כיום. אלא שכניסה אליו ללא אבחון מעמיק ורק משום או בשל הערכה רפואית שמחפשת לנפק מצרכים ולא החלמה היא עלולה לגרום לסיכונים בריאותיים מכיוון שהתפריט דל הפחמימות פחמימות קצרות השרשרת שמקורן במזון יכול לשפר תסמינים לטווח קצר ולהסוות את תסמיני העיכול של מחלת הצליאק, לדחות או למנוע את האבחנה והטיפול הנכונים שלה [מקור1, מקור2, מקור3].
נשארו לך שאלות
אשמח להשיב על כל שאלה
לטופס פנייה ישירה אל ירון מרגולין – נא להקליק – כאן
בבקשה לא להתקשר משום שזה פשוט לא מאפשר לי לעבוד – אנא השתמשו באמצעים שלפניכם –
למען הסר ספק, חובת התייעצות עם רופא (המכיר לפרטים את מצבו הבריאותי הכללי של כל מטופל או שלך) לפני שימוש בכל תכשיר, מאכל, תמצית או ביצוע כל תרגיל. ירון מרגולין הוא רקדן ומבית המחול שלו בירושלים פרצה התורה כאשר נחשפה שיטת המחול שלו כבעלת יכולת מדהימה, באמצע שנות ה – 80 לרפא סרטן. המידע באתר של ירון מרגולין או באתר "לחיצות ההחלמה" (בפיסבוק או MARGOLINMETHOD.COM ), במאמר הנ"ל ובמאמרים של ירון מרגולין הם חומר למחשבה – פילוסופיה לא המלצה ולא הנחייה לציבור להשתמש או לחדול מלהשתמש בתרופות – אין במידע באתר זה או בכל אחד מהמאמרים תחליף להיוועצות עם מומחה מוכר המכיר לפרטים את מצבו הבריאותי הכללי שלך ושל משפחתך. מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא מוסמך או רוקח בכל הנוגע בכאב, הרגשה רעה או למטרות ואופן השימוש, במזונות, משחות, תמציות ואפילו בתרגילים, או בתכשירים אחרים שנזכרים כאן.
- המפריעון Vaxinia – CF33 בפעם הראשונה הוזרק בניסוי קליני וירוס קוטל תאי סרטן.
- סטרס יכול לעתים גם לרפא – מחקר חדש על תאי המוח
- רככת היפופוספטמית (זרחן נמוך מהנורמה) – מחלת כליות כרונית – או הפרעת עצם מינרלית
- אי ספיקת כליות – הגורמים השכיחים ביותר ל-CKD הם סוכרת שנשלטת על ידי תרופות = שליטה גרועה בסוכרת ויתר לחץ דם שמטופל לכאורה על-ידי תרופות
- מחלת כליות פוליציסטית אוטוזומלית דומיננטית (ADPKD)
- גמילה מאלכוהול – תהליך קשה, תסמינים איומים
- הגל החדש של בדיקות דם בהחלט רוצה לייעל את הביצועים הספורטיביים שלך, לשפר את הרווחה הכללית ולהרחיב או להאריך את תוחלת החיים גם לסייע להחלמתך ללא תרופות ממחלות כרוניות
- מדללי דם טבעיים – חומרים אנטי-תרומבוטיים: נאטוקינאז, ויטמין E, פלפל קאיין, כורכום, קינמון, וספורט מאפשרים טיפול בנוזלי הדם ללא תרופות.
- סטרס יכול לעתים גם לרפא – מחקר חדש על תאי המוח
- רככת היפופוספטמית (זרחן נמוך מהנורמה) – מחלת כליות כרונית – או הפרעת עצם מינרלית
- מחלת כליות פוליציסטית אוטוזומלית דומיננטית (ADPKD)
- התרופות והרע – ביוטין B7 ויטמין H
- הגל החדש של בדיקות דם בהחלט רוצה לייעל את הביצועים הספורטיביים שלך, לשפר את הרווחה הכללית ולהרחיב או להאריך את תוחלת החיים גם לסייע להחלמתך ללא תרופות ממחלות כרוניות
- מחלת כליות פוליציסטית אוטוזומלית דומיננטית (ADPKD
- אי ספיקת כליות – הגורמים השכיחים ביותר ל-CKD הם סוכרת שנשלטת על ידי תרופות = שליטה גרועה בסוכרת ויתר לחץ דם שמטופל לכאורה על-ידי תרופות
- רעלים אורמיים מקדמים דיאליזה – הוכח לאחרונה שרעלנים אורמיים קשורים למיקרוביוטה של המעי הגס – איך להחלים ללא תרופות ולהימנע מדיאליזה.
- רככת היפופוספטמית (זרחן נמוך מהנורמה) – מחלת כליות כרונית – או הפרעת עצם מינרלית.
- אי ספיקת כליות – הגורמים השכיחים ביותר ל-CKD הם סוכרת שנשלטת על ידי תרופות = שליטה גרועה בסוכרת ויתר לחץ דם שמטופל לכאורה על-ידי תרופות.
- גודש נוזלים בריאות – בקרב חולי כליה
- דלקת כליות אינטרסטיציאלית – השתמשו במי שעורה
- יתר לחץ דם – שינוי פרדיגמה וגישות חדשות – לחץ דם גבוה וטיפול טבעי ללא תרופות לאחר שטיפול תרופתי נערץ כשל
- הומוציסטאין, ויטמינים ומניעת מחלות כלי דם
- פרפור פרוזדורים (A-fib) יכול להפסיק מעצמו.
- טיפול בכאב עם אופיואידים גורר אותך לצרות צרורות למשל עצירות איומה. מה לעשות?
- גאוט הוא לא רק יתר פורין – החיים עם גאוט תלוי גיל ומין – האם אפשר לנצח גאוט בלי לבלוע הורמוני מין?
- גמילה מאלכוהול – תהליך קשה, תסמינים איומים
- רוצה להחלים בצורה פשוטה ביותר, ללא תרופות ממחסור בטסטוסטרון או מירידה במדד ה SHBG ?
- אי ספיקת כליות – טיפול ללא תרופות
- על ההשפעה האיומה של חלבון מן החי על הכליות
- אילוף הכליות הסוררות
- גודש נוזלים בריאות – בקרב חולי כליה
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – קמח קליפת רימונים (PPF) .9
- הגיל השלישי, תאוותיה של הזיקנה – ואיך להתבגר יפה, טוב ובריא
- סלניום Se התגלה כאנטי- אייג'ינג ומגן מפני מחלות כרוניות
- מהו אימון שלפוחית השתן?
- פסוריאזיס, האם הימנעות מגלוטן מסייעת לחולי הפסוריאזיס
- על הנקמה – פנטזיות נקמה לאחר חווית אירועים טראומטיים
- מסלול ההתפתחות הנורמטיבי בחיי אדם ודמימותיו בטבלה. עמוד 18
- מסלול ההתפתחות הנורמטיבי בחיי אדם ודמימותיו בטבלה. עמוד 17
- מסלול ההתפתחות הנורמטיבי בחיי אדם ודמימותיו בטבלה. עמוד 16
- מסלול ההתפתחות הנורמטיבי בחיי אדם ודמימותיו בטבלה. עמוד 15
- מסלול ההתפתחות הנורמטיבי בחיי אדם ודמימותיו בטבלה. עמוד 14
- רעלים אורמיים מקדמים דיאליזה – הוכח לאחרונה שרעלנים אורמיים קשורים למיקרוביוטה של המעי הגס – איך להחלים ללא תרופות ולהימנע מדיאליזה
- ציר המעיים-מוח פסיכוביוטיקה psychobiotics
- אוכלוסיית המעי הגס חיידקים טובים, דיסביוזיס ו "שומר הגנום" גן p53
- גאוט הוא לא רק יתר פורין – החיים עם גאוט תלוי גיל ומין – האם אפשר לנצח גאוט בלי לבלוע הורמוני מין?
- אומגה 3 צמחית (שמן חרדל, שמן מרווה מרושתת) עולה על צורות אחרות של אומגה 3 ויש והן לבדן תורמות לבריאות בעוד האחרות עלולות להזיק יותר משלהועיל לך
- התכנית לשיקום הכליות פרק ז' – עקרונות הטיפול
- התכנית לשיקום הכליות פרק ו' – התבוננו אל מדד האוראה
- התכנית לשיקום הכליות פרק ה' תנגודת לאינסולין
- התכנית לשיקום הכליות פרק ד'
- התכנית לשיקום הכליות פרק ג
- התכנית לשיקום הכליות פרק ב
- התכנית לשיקום הכליות – פרק א'
- אכל נקי
- קריאת הגוף – מה אומרות פניך
- גלוטתיון כל האמת
- סיבו Sibo צמיחת יתר של חיידקי המעי הדק
- חומצה אלפא לינולנית משפרת את תוחלת החיים – צריכה גבוהה של חומצות שומן מצמחים נחשפה כגורם שמאריך את החיים.
- תובנות חדשות אי-ספיקת כליות תלויה במצבו של ציר FGF23-Klotho
- Tsamba שתי כוסות גרגרי שעורה דגנים מלאים, רצוי אורגניים – מתכון צ'מפה למבקשים להחלים מאי ספיקת כליות
- פאראצטמול (PARACETAMOL) גם פרצטמול או אצטאמינופן (Acetaminophen) – הידוע גם בשם אקמול, רוקסט ודקסמול עלול לפגוע בכליות ובכבד ואסור לשימוש לחולי כליה
- מקצבים בעולם החי – שעון ביולוגי בתאי הגוף
- מזון למוח – המזון הבריא למוח תומך בגמישות מערכת העצבים שלו וביכולת הלמידה, שומר על הזכרון, ומונע מחלות כגון אלצהיימר.
- מרחבי חיים מאריכי חיים – האזורי הכחולים
- קשר הגלוטן – אלרגיה לגלוטן והאם הימנעות מגלוטן מוצדקת?
- מהן עיניים אדומות?
- האם תוסף ויטמין D בולם את מחלת הכליות בקרב סוכרתיים?
- גלוטמין (Gln) -המגן הגדול על בריאות האדם – כל מה שחשוב לדעת
- פיקנוגנול – כל האמת על רפואת עץ האורן והכנת התה ממחטיו
- תחמוצת החנקן (NO) כיווץ תאי האנדותל, מחלות כרוניות קשות – ודרכי ריפוי חדשות
- מחשבון מדידה והערכת קצב הסינון הגלומרולרי (GFR) אשר מבוסס על קריאטינין, נתוני גוף, גיל, גזע ומין.
- תזונה תאית
- הגיל השלישי, תאוותיה של הזיקנה – ואיך להתבגר יפה, טוב ובריא
- בני-על – האם יש גבול ביולוגי למספר השנים שאדם יכול לחיות?
- לראשונה, מדענים הצליחו לתרגם לטקסט את הפעילות המוחית של אדם עם שיתוק שאינו מסוגל לדבר.
- רוצה להחלים בצורה פשוטה ביותר, ללא תרופות ממחסור בטסטוסטרון או מירידה במדד ה SHBG ?
- טיפולים מבוססי רירית לזיהומים נגיפיים וחיידקיים
- מחסור בברזל
- פיקנוגנול – כל האמת על רפואת עץ האורן והכנת התה ממחטיו
- סגולותיהם של זרעי החרדל
- דרכים חדשות לוויסות יעיל של טריגליצרידים (Triacylglycerols) בדם
- שוויון בריאותי?
- טיפולים מבוססי רירית לזיהומים נגיפיים וחיידקיים
- מה הם בקע (קִילֶה) חתך, מדוע הם מתרחשים ומה לעשות?
- קרום התא – הממברנה והדלקת הכרונית
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה על האצות והפוקוקסנטין, חלק 7.
- האם תזונה נוגדת דלקת יכולה לעזור?
- חידושים ומהפכות בנושא יתר לחץ דם.
- נוגדני ANF – גורם אנטי גרעיני ונוגדן אנטי-ציטופלזמי של נויטרופיל – ANCA
- תעוקת חזה מיקרו-וסקולרית
- "מגיפת המאה העשרים ואחת", מיתוסים רפואיים: כל מה שחשוב לדעת על אלרגיות
- דרכים חדשות לוויסות יעיל של טריגליצרידים (Triacylglycerols) בדם
- מזון כתרופה
- חומציותו של הנוזל הבין תאי בגוף האדם מונעת תהליכי החלמה במחלות כרוניות קשות – מה לעשות?
- אנטיביוטיקה – על נזקיה לאנשים בכלל ובפרט לחולים
- חומץ אננס – רוצה לדעת כיצד להכין תרופה ביתית, אנטי-דלקתי מקליפות האננס?
- חומצה אורית Uric acid צום פורינים – מצב המכונה גם היפראוריקמיה וטופי.
- זרחן – Phosphorous, והאם מוכרחים להתחיל בדיאליזה טרם נבחנה רמתו של גורם צמיחה פיברובלסט 23
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה על האצות והפוקוקסנטין, חלק 7.
- שלושת המיצים
- לסדרת מאמרי – מבוא לתורת הגוף-נפש המודרנית – חלק א
- על הכאב בברך שמקשה לעלות במדרגות ומה שעומד מאחריו
- להתסיס שיבולת שועל – מתכון וכל הסודות.
- כל מה שאתה צריך לדעת על מיקרו-תזונה – ויטמינים ומינרלים
- למה מדידת הויטמין B12, רחוקה מלהיות מדויקת?
- ירקות ירוקי עלים לרוב טובים לבריאותנו, לפעמים הם לא – רוצה לדעת מתי כדאי לצרוך עלים ירוקים?
- תרופות ללחץ דם גבוהה נמצאו כקשורות לסיכון מוגבר לסכיזופרניה
- תרופה ישראלית חדשה לקורונה
- מזון כתרופה – שמן זית ושמן קנולה או חרדל הצילו מאות ילדים בעולם.
- מזון כתרופה – אפשר להחלים מאי ספיקת כליות
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – על השעורה (דגן) ופעולות נוגדות דלקת כולל עיכוב גורם נמק גידול אלפא – Tumor necrosis factor alpha (TNF-α).
- על הנקמה ודמימותיה
- איך להיראות צעיר מגילך – כל הסודות
- Reconstruction of erythropoietin by the kidneys without drugs
- קטואנאלוג ketoanalogue
- תרופות ללחץ דם גבוהה נמצאו כקשורות לסיכון מוגבר לסכיזופרניה
- חומץ אננס – רוצה לדעת כיצד להכין תרופה ביתית, אנטי-דלקתי מקליפות האננס?
- תככים ומזימות – האמת סביב גירוש יהודי ספרד – 1
- כתף ימין וסופו הטראגי של מבצע גאוני – פייר-פול ריקה
- משחה צהובה – לכאבי שרירים – משחת הפלא להפחתת כאבים
כתיבת תגובה