המקונה פרריינס שגדלה בשדות הפרא צורבת ועוקצת כסרפד, (התרמילים או הקטניות שעירים, עבים ובשדות הבר הם קוצניים) צריבה זו היא עיקר ההבדל בינה ובין הזן המתורבת אבל גם צבע הפולים משתנה בשדות החקלאיים. הקטניה הזאת מוכרת לבודדים במערב למרות שהיא בעלת איכות תזונתית אדירה. תכולת החלבון (23-35%) גבוהה ודומה לנמצאת בשעועית לימה ובפולי הסויה [מקור]. יש להגביל אותה ל 4-5 כפות פולים יבשים ביום כשהיא מוגשת בתפריט החלמה. כשמדובר במזון כתרופה לחולי פרקינסון אסור לבשל אותה, רק להשרות, להנביט, לייבש, לטחון… כי הבישול מנטרל בדיוק את ה-levodopa. בנוסף שעועית הקטיפה הקסומה מכילה: טאנינים (אלה מהמרכיבים היותר מעניינים במבנה של היין. בסביבות שנות ה-50 נתגלה כי חומר זה מפרק שומנים בדם.), פוליפנולים (נוגדי חמצון, מפחיתי דלקת ומעורכים כ"מזון על". נחשבים למגיני המוח והלב), לציטין [מכיל תרכובת בשם פוספטידילכולין. תרכובת זו היא גם גורם מבני מרכזי בממברנות התא האנושיות והיא קריטית לבריאות התא. משתתפת בתהליכים אנטי-דלקתיים. לציטין הוא מקור פנטסטי של כולין. ללא כולין, שומנים נלכדים בתאי כבד, מה שיכול לתרום למצב המכונה מחלת כבד שומני לא אלכוהולי (NAFLD). צריכת כולין משפרת את תפקוד המוח, הזיכרון, ויכולה להגביר את כוח המוח.], חומצה גאלית (שעשויות להיות לה תכונות אנטי-מיקרוביאליות, נוגדות השמנה ונוגדי חמצון שעשויות לשפר את בריאות הסרטן ובריאות המוח. נמצאת גם בפירות יער) ובטא–סיטוסטרול (סטרול צמחי, לוחם ביתר כולסטרול. מצוי בשמן סובין אורז, בשימוש באירופה, בתרופות לטיפול באדנומה של הערמונית) כל אלו מקרבים אותה לתודעה שלנו כיום. המחקר מסייע בכך. היא בהחלט נחקרת במערב בשנים האחרונות די לעומק [מקור]. עוד בימי קדם אבקת Kaunch Beeg (המקונה פרריינס) סייעה בניהול הסימפטומים של מחלת הפרקינסון.
עוד על לציטין מאמרי – Lecithin לציטין – מזון כתרופה ומולקולה שומנית, שמגינה על .המוח, הכבד, הלב, ועל דופן המעי
במחלת פרקינסון (PD), נמצא ירידה במספר הנוירונים המייצרים דופמין. הירידה ברמת הדופמין במוח היא שמביאה לתסמינים של מחלת פרקינסון כמו רעד, נוקשות בתנועה וחוסר איזון [דיסקינזיה (Dyskinesia, תיקים, רעד לא רצוני, כוריאה]. המקונה פרריינס או בשמה -Kaunch beej אנטי אוקסידנטית חזקה, כלומר יש לה השפעות נוגדות חמצון והשפעותיה המגוננות על מערכת הנוירונים. הוכחה לאחרונה כמי שעומדת מאחרי יכולתה להציל חיים של חולי פרקינסון (PD).
פולי השעועית הקטיפתית שהיא גם קסומה מכילים L–dopa אשר הופך לדופמין ומשחזר את רמתו הנדרשת להחלמה במוח.
כתוצאה מכך, משתנה הרעד, מתגמשת הנוקשות המוכרת במחלת פרקינסון [מקור1, מקור2]. לאחרונה נמצא כי היא משתלטת גם על הסימפטומים של דלקת פרקים [מקור]. אפשר למצוא אותה גם בשם velvet bean kaunch ke beej [מקור]. היא התפרסמה כמחזקת את האון הגברי, זיקפה ואיכות הזרע. מאמר זה, ראשון מסוגו בעברית בא לסייע לי (ירון מרגולין) להציג לך את הפוטנציאל התזונתי האדיר של שעועית הקטיפה הקסומה. קריאה מהנה – ירון מרגולין
למאמרי – להחלים מפרקינסון ללא תרופות – כאן
כשל רפואת הממסד הביא לחקר תרכובות טבעיות חדשות עם תכונות נוגדות חמצון שמאפשרות במקביל לשימוש ב"מזון כתרופה'' להקטין סימפטומים, לחזק את אברי הגוף, להגמיש מחדש את הצינורות ולתקן את רשת העצבים. חקר חומרי ההזנה הוא תחום חדש ונושא שהולך ומתרחב [מקור]. בין התרכובות המעולות שמקורן בצמחים והיוו בעבר כבר מקור חשוב לטיפולים במחלות שונות, בשל תכונותיהן הפרמקולוגיות הרבות נמצאים חומרים כגון: בוטיראט, ברומליין, קוורצטין, חומץ תפוחים, ופיקנוגינול גם סיבי תזונה, תימוקינון וקמח מקליפת רימונים, שהקדשתי להם מאמרים והם מופיעים בבלוג הזה. הפעם אני מתמקד בצמח בר מעניין מאוד שמעניק בימים אלה תקווה לחולי פרקינסון – הMucuna pruriens שמכונה בעברית שעועית הקטיפה הקסומה
Mucuna pruriens (Fabaceae) היא צמח, פול, עלים, גבעול, שורש ותרופה צמחית – מכל חלק מייצרים תרופה אחרת [מקור] במאמר זה אני מתמקד בפולים, אבל מסתבר שאפשר ליצור מצמח זה גם סיוע בניהול מחדש פוריות שדעכה בקרב גברים, וכאפרודיזיאק – מעוררת מחדש חשק ותשוקה מיני אצל גברים קרים [מקור], כמו גם את איכות וכמות הזרע [מקור1, מקור2, מקור3, מקור4]. נמצא כי Mucuna pruriens בעלת מגוון רחב של השפעות חיוביות, ביניהן על סוכרת, מחלות דלקתיות, שיכוך כאבים, הגנה על מערכת העצבים עצבים, נושא שהוזכר בשל תכולת ה– L-dopa הגבוהה בה [מקור Katzenschlager et al., 2004; Lieu et al., 2010; Tharakan et al., 2007], עוררות ונוגדי חמצון.
תכולת האלקלואידים (חַנְקָנִיים) הגבוהה של צמח זה הופכת אותו למסקרן ביותר שהרי אלה מככבים גם במבנה הכימי של קוקאין). מימי הקדמונים שעועית הקטיפה נמצאת בטיפול קו ראשון במאבק מתמשך במחלת פרקינסון (ברפואה האיורוודית) [מקור]. הפולים האלה נחקרים כיום כבעלי השפעה על נוירוטרנסמיטורים (מוליכים עצביים) כגון: נוראדרנלין, דופמין (DOP) ואדרנלין.
למארי – ההומוציסטאין – האויב הגדול של האנדותל ובריאות העורקים – כאן
הומוציסטאין, ויטמינים ומניעת מחלות כלי דם – כאן
למאמרי יתר לחץ דם – שינוי פרדיגמה וגישות חדשות – כאן
אבחון מוקדם של תפקוד הכליות מאפשר אריכות חיים.
ירידה בתפקוד הכליות – מה לעשות?
- בני-על – האם יש גבול ביולוגי למספר השנים שאדם יכול לחיות?
- כל מה שאתה צריך לדעת על מיקרו-תזונה – ויטמינים ומינרלים
- אנטיביוטיקה – על נזקיה
- אכל נקי
- השבועה ההיפוקרטית – העדויות על קשרים פיננסיים של רופאים עם תעשיית התרופות, הולכות ורבות, האם השבועה מופרת כיום?
באופן כללי העברה עצבית – שידורים מהמוח לגוף הם תהליך רב שלבי, אבל ההעברה העצבית מעוכבת כאשר ריכוז הדופמין –DOP במוח יורד. כדי לתקן שידורים עצביים, הדופמין מומר ל-levodopa (LD) לאחר שהוא חוצה את מחסום הדם-מוח [מקור]. בפולי שעועית הקטיפה ה- M. pruriens כשהם מיובשים, הריכוז החציוני של צורת הדופמין המומר – ה- LD (L-dopa) היא סביב 5.29% [מקור]. כאשר .Awang et al במאמרם משנת 1997 מצאו שהתכולה מגיעה ל – 7% וזה החומר שמשמש לטיפול במחלת פרקינסון (PD) [מקור – Awang D, Buckles D, Arnason J.T. Chapeco, Catarina, Brazil, Santa Catarina, Brazil: Paper presented at the International Workshop on Green Manure – Cover Crop Systems for Smallholders in Tropical and Subtropical Regions 6-12 Apr, Rural Extension and Agricultural Research Institute of Santa Catarina; 1997. מקור2].
לאחר יותר מ-40 שנות שימוש קליני, levodopa (LD) נותרה תקן הזהב לגבי יעילות סימפטומטית בטיפול תרופתי במחלת פרקינסון (PD).1 בהשוואה לטיפולים דופמינרגיים זמינים אחרים (פרמיפקסול, רומוקריפטין, מעכבי מונואמין אוקסידאז MAO: selegiline ו-rasagiline [מקור]).), החלפת דופמין ב-LD במינון של 702 ± 461 מ"ג ליום LD. נקשרה בשיפור הגדול ביותר ב- תפקוד מוטורי
[מקור1, מקור2, מקור3, מקור4]. LD – ע"פ תצפיות מחקר שפורסמו, מאטה את התקדמות הנכות כפי שהוערכה על ידי השלב של Hoehn and Yahr מערכת [מקור] וקשורה להפחתה בתמותה [מקור1, מקור2]. חשוב לציין, LD היא מנת אוכל צמחית, גם אחת התרופות הטובות ביותר לטיפול במחלת הפרקינסון (PD), במיוחד באוכלוסיית הקשישים ואנשים בעלי רקע משפחתי בו הופיעו תסמיני המחלה [מקור] בקרב נוטלי LD בצורה סדירה (500-700 מ"ג ליום) במשך ארבע שנים שתוצפתו, לא נמצאו תסמינים קשים למחלה למעט הפחתה בנטילת תרופות ורע לכאורה מכך אי נטילת תרופות לגמרי שמאיימת כמובן על התעשייה – לכאורה. הערה לגבי ניסוי לאורך 5 שנים בו נוטלי תרופה קיבלו מינון נמוך מהנדרש, 200 מ"ג עד פחות מ 500 מ"ג, כשבגישה בה "המזון הוא התרופה'' נדרש מינון של 500-700 מ"ג, זוהו תסמיני דיסקינזיה נמוכים מהרגיל, אבל היו תסמינים. חייבים להדגיש כי לאורך זמן מזהים דיסקינזיה (Dyskinesia, תיקים, רעד לא רצוני, כוריאה, הפרעת תנועה בשל פגיעה במערכת העצבים) אלא שהדיסקינזיה שנצפתה בניסויים (לאורך 4 שנים וגם 5 שנים) נגרמה על ידי התרופות (פרמיפקסול, רומוקריפטין, מעכבי MAO: selegiline ו-rasagiline [מקור]). מדובר בסיבוך המאופיין בתנועות לא רצוניות ומוכר כנובע ממתח התרופות. סיבוכים מוטוריים הקשורים למה שרפואת הממסד מכנה "טיפול" שהוא חשיפה לתרופות שלכאורה אצל רוב החולים ונמצאים אצל כשליש מהחולים לאחר שנתיים בלבד של חשיפה לתרופות [מקור] ולא מאפשרות לכאורה למזון כתרופה ובמקרה זה קמח מפולי שעועית הקטיפה (המקונה פרריינס) – Mucuna pruriens מיובשים שנטחנו (LD) [מקור]. התפרסמו גם מחקרי השוואה בין קמח טבעי מפולי השעועית (המקונה פרריינס LD) ומוצר תעשייתי מבתי החרושת למוצרים כימיים – התוצאה ככל שמדהימה לא הביאה לשינוי מגמה ובוודאי לא שינוי ב"טיפול" הרפואי – עוד על כך – כאן [מקור].
דיסקינזיות נגרמות לכאורה, ככל הנראה על ידי טיפול וכשהטיפול ממושך עלולות התוצאות למחוק בפועל לחלוטין את התועלת הטיפולית שהושגה בעזרת הרופא המטפל טרם הופעתה [מקור]. מדי פעם, בשל היכרות עם הנושא ונוכח אכפתיות נקודתית לגבי הסיבוכים המוטוריים ארוכי טווח המחכים לכאורה לנוטל התרופה [מקור] והם קשים מאוד – הובילו רופאים מסוימים, נועזים ומחתרתיים למחצה גם חריגים במרחב הממסדי להשתמש ב LG – שהוזכר, אבל באופן מוגבל ורק כאסטרטגיית קו שני [מקור].
בנוסף יש לציין כי הזיות, נמנום ובצקות, נצפים בשכיחות רבה יותר בקרב חולי פרקינסון (PD) שהחליטו לחיות עם התרופות האלה נגד PD [מקור]. נרשמות גם הפרעות של שליטה בדחפים, כגון הימורים פתולוגיים, היפר-מיניות, אכילה בולמוסית או קניות פתולוגיות, כאשר כ-13.7%-17.1% מהמטופלים בטיפול תרופתי מראים סימנים להפרעות כאלה [מקור1, מקור2, מקור3, מקור4].
LD rescue השעועית שמצילת חיים
המונח "LD rescue", מצילת החיים החל להיכנס לשימוש במרחב הרפואי בהקשר למחלת הפרקינסון [מקור] והמקונה פרריינס. מצילת חיים "LD rescue", מתאר בצורה הולמת את תפקידה של התזונה כתרופה (שעועית הקטיפה הקסומה – מקונה פרריינס), נרשם במאמר שפורסם על-ידי הספריה הלאומית לרפואה the National Library of Medicine – כאן.
יחד עם זאת יש לציין ולהדגיש כי אנשים שלא יעברו לתפריט החלמה מותאם אישית ורק יטלו את שעועית ההצלה כתרופה, כמנהג הרפואה, לא יצליחו להרחיק את התסמינים לטווח ארוך
מחקרים וגם ניסיון מלמדים שיש ליטול קמח מפולי שעועית הקטיפה ה- M. pruriens (המקונה פרריינס) מיובשים שנטחנו ברצף, במקרה זה אסור להפסיק את הנטילה על-מנת למנוע נוכחות של דיסקינזיות [מקור].
הערה: אין הכוונה למקרה בו נשכחה נטילה חד פעמית. בנוסף נטילה כפולה (חד פעמים) לא נצפתה כמקלקלת לכאורה את תהליך ההגנה. לכותב מאמר זה מוכרים פרסומים (מתחילת שנות ה-90,) של מחקרים בעד התרופה הכימית, מחקרים חדשים מראים שהמסקנה בהם תמוהה בלשון המעטה – לכאורה מאז שנות ה-90, נתונים הצטברו ומראים כי ל-LD עשויות להיות השפעות הגנה גם על נוירוני דופמין, בהתאם לתנאים ניסיוניים, כגון נוכחות או היעדר גליה, או חומצה אסקורבית [מקור1, מקור2], בנוסף, בתצפיות בבעלי חיים עצמם המכונה in vivo החוקרים חיפשו, אך לא הצליחו למצוא עדויות לניוון נוירו-אינסטרוקטי, שנטען בראשית שנות ה-90 לכאורה כקיים בעקבות שימוש ב"מזון כתרופה'' [מקור1, מקור2, מקור3 , מקור4 – Rascol O, Korczyn A, De Deyn PP, Lang A. Incidence of dyskinesias in a 10-year naturalistic follow-up of patients with early Parkinson’s disease (PD) initially receiving ropinirole compared with L-dopa. Mov Disord. 2005;20(Suppl 10):S6, מקור5].
לתמצית מתנולית שנלקחה מעלי שעועית הקטיפה M. pruriens יש גם תכונות החלמתיות. תכונות מייצבות קרום, כלומר הן אנטי דלקתית (מקור – Rajeshwar Y, Kumar S.G.P, Gupta M, Mazumder K.U. Studies on in vitro antioxidant activities of mhetanol extract of Mucuna pruriens (Fabaceae) seeds. European Bull of Drug Research. 2005;13:31–39), לשעועית הקטיפה שהיא גם קסומה חלקי צמח נוספים מחלימים כך נמצא שלכל אחד מחלקי M. pruriens יש סגולות רפואיות יקרות ערך כולל בתחומי החלמה שונים כמו אנטי-יתר לחץ דם, אנטי-סוכרתית, אנטי-ניאופליסטית, האנטי-אפילפטית ואנטי-מיקרוביאלית [מקור – Sathiyanarayanan L, Arulmozhi S. Mucuna pruriens A comprehensive review. Pharmacognosy Rev. 2007;1:157–162]. פעילותו של הצמח נגד ארס נחקרה על ידי Guerranti et al [מקור]. והפעילות האנטי-הלמינטית שלו הוכחה על ידי Jalalpure S.S, Alagawadi K.R, Mahajanashell C.S. In vitro antihelmintic property of various seed oils against Pheritima posthuma. Ind Pharm Sci. 2007;69:158–160
Hishika et al הוכיחו את פעילות הצמח כמשככת כאבים ואנטי דלקתית [מקור – Hishika R, Shastry S, Shinde S, Guptal S.S. Preliminary phytochemical and anti-inflammatory activity of seeds of Mucuna pruriens. Indian J pharmacol. 1981;13(1):97–98].
נשארו לך שאלות
אשמח להשיב על כל שאלה
לטופס פנייה ישירה אל ירון מרגולין – נא להקליק – כאן
בבקשה לא להתקשר משום שזה פשוט לא מאפשר לי לעבוד – אנא השתמשו באמצעים שלפניכם –
למען הסר ספק, חובת התייעצות עם רופא (המכיר לפרטים את מצבו הבריאותי הכללי של כל מטופל או שלך) לפני שימוש בכל תכשיר, מאכל, תמצית או ביצוע כל תרגיל. ירון מרגולין הוא רקדן ומבית המחול שלו בירושלים פרצה התורה כאשר נחשפה שיטת המחול שלו כבעלת יכולת מדהימה, באמצע שנות ה – 80 לרפא סרטן. המידע באתר של ירון מרגולין או באתר "לחיצות ההחלמה" (בפיסבוק או MARGOLINMETHOD.COM ), במאמר הנ"ל ובמאמרים של ירון מרגולין הם חומר למחשבה – פילוסופיה לא המלצה ולא הנחייה לציבור להשתמש או לחדול מלהשתמש בתרופות – אין במידע באתר זה או בכל אחד מהמאמרים תחליף להיוועצות עם מומחה מוכר המכיר לפרטים את מצבו הבריאותי הכללי שלך ושל משפחתך. מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא מוסמך או רוקח בכל הנוגע בכאב, הרגשה רעה או למטרות ואופן השימוש, במזונות, משחות, תמציות ואפילו בתרגילים, או בתכשירים אחרים שנזכרים כאן.
For the avoidance of doubt, consult a physician (who knows in detail the general health of each patient or yours) before using any medicine, food, extract or any exercise. The information on Yaron Margolin's website or the "Healing Presses" website (on Facebook or MARGOLINMETHOD.COM), in the above article and in Yaron Margolin's articles are material for thought – philosophy neither recommendation nor public guidance to use or cease to use drugs – no information on this site or anyone You should always consult with a qualified physician or pharmacist regarding pain, bad feeling, or goals and how to use foods, ointments, extracts and even exercises, or other remedies that are mentioned as such
מאמרים אחרונים
- דלדול עצם – אוסטאופורוזיס (Osteoporosis) מה אפשר לעשות כדי לחזק את העצמות ללא תרופות?
- חומצה אורית Uric acid צום פורינים – מצב המכונה גם היפראוריקמיה וטופי.
- שעועית הקטיפה הקסומה – המקונה פרריינס או קִטְנִיּוֹת ההצלה והתשוקה – מזון החלמה יכול להציל חולי פרקינסון – Mucuna pruriens
- זרחן – Phosphorous, והאם מוכרחים להתחיל בדיאליזה טרם נבחנה רמתו של גורם צמיחה פיברובלסט 23
- חזרה לבסיס – עקרונות צירופי המזון
- חרדה
- אומגה 3 צמחית (שמן חרדל, שמן מרווה מרושתת) עולה על צורות אחרות של אומגה 3 ויש והן לבדן תורמות לבריאות בעוד האחרות עלולות להזיק יותר משלהועיל לך
- השבועה ההיפוקרטית – העדויות על קשרים פיננסיים של רופאים עם תעשיית התרופות, הולכות ורבות, האם השבועה מופרת כיום?
- (על בלוטת התריס – (תירואיד
- משחה צהובה – לכאבי שרירים – משחת הפלא להפחתת כאבים
- קרום התא – הממברנה והדלקת הכרונית
- תנגודת לאינסולין (insulin resistance) מאת ירון מרגולין
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה על האצות והפוקוקסנטין, חלק 7.
- האם תזונה נוגדת דלקת יכולה לעזור?
- אכל נקי
- מדללי דם טבעיים – חומרים אנטי-תרומבוטיים: נאטוקינאז, ויטמין E, פלפל קאיין, כורכום, קינמון, וספורט מאפשרים טיפול בנוזלי הדם ללא תרופות.
- סלניום Se התגלה כאנטי- אייג'ינג ומגן מפני מחלות כרוניות
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – קמח קליפת רימונים (PPF) .9
- קריאת הגוף – מה אומרות פניך
- גלוטתיון כל האמת
- סיבו Sibo צמיחת יתר של חיידקי המעי הדק
- חומצה אלפא לינולנית משפרת את תוחלת החיים – צריכה גבוהה של חומצות שומן מצמחים נחשפה כגורם שמאריך את החיים.
- טיפול בכאב עם אופיואידים גורר אותך לצרות צרורות למשל עצירות איומה. מה לעשות?
- גאוט הוא לא רק יתר פורין – החיים עם גאוט תלוי גיל ומין – האם אפשר לנצח גאוט בלי לבלוע הורמוני מין?
- יתר לחץ דם – שינוי פרדיגמה וגישות חדשות – לחץ דם גבוה וטיפול טבעי ללא תרופות לאחר שטיפול תרופתי נערץ כשל
- מהן עיניים אדומות?
- האם תוסף ויטמין D בולם את מחלת הכליות בקרב סוכרתיים?
- גלוטמין (Gln) -המגן הגדול על בריאות האדם – כל מה שחשוב לדעת
- פיקנוגנול – כל האמת על רפואת עץ האורן והכנת התה ממחטיו
- תחמוצת החנקן (NO) כיווץ תאי האנדותל, מחלות כרוניות קשות – ודרכי ריפוי חדשות
- מקצבים בעולם החי – שעון ביולוגי בתאי הגוף
- אומגה 3 צמחית (שמן חרדל, שמן מרווה מרושתת) עולה על צורות אחרות של אומגה 3 ויש והן לבדן תורמות לבריאות בעוד האחרות עלולות להזיק יותר משלהועיל לך
- גמילה מאלכוהול – תהליך קשה, תסמינים איומים
- איך להיראות צעיר מגילך – כל הסודות
- מזון כתרופה – שמן זית ושמן קנולה או חרדל הצילו מאות ילדים בעולם.
- מזון כתרופה – אפשר להחלים מאי ספיקת כליות
- תזונה תאית
- הגיל השלישי, תאוותיה של הזיקנה – ואיך להתבגר יפה, טוב ובריא
- בני-על – האם יש גבול ביולוגי למספר השנים שאדם יכול לחיות?
- התה הטחון – מאצ'ה Matcha מתכונים
- תסמונת קרדיווסקולרית-כלייתית-מטבולית (CKM).
- ירקות ירוקי עלים לרוב טובים לבריאותנו, לפעמים הם לא – רוצה לדעת מתי כדאי לצרוך עלים ירוקים?
- מזון כתרופה – שמן זית ושמן קנולה או חרדל הצילו מאות ילדים בעולם.
- תפליט פריקרדילי הצטברות של מים סביב הלב
- אי ספיקת כליות – אילוף הכליות הסוררות
- 8 חסרים תזונתיים שכיחים
- מיטוכונדריה – במיטוכונדריון מתחילה מחלת הכליות
- דיוקסינים במזון
- פחות מתים – טכניקת דיאליזה חדשה שבולמת את קצב המתים ומגבירה את ההישרדות בכשל כליות.
- שבטבט וסודות התימינאז
- מחשבון מדידה והערכת קצב הסינון הגלומרולרי (GFR) אשר מבוסס על קריאטינין, נתוני גוף, גיל, גזע ומין.
- מזון כתרופה – אפשר להחלים מאי ספיקת כליות
- עשרת המזונות הבריאים ביותר לחולי כלייה – על השעורה (דגן) ופעולות נוגדות דלקת כולל עיכוב גורם נמק גידול אלפא – Tumor necrosis factor alpha (TNF-α).
- איך מכינים בבית טופו מפולי סויה יבשים? מתכון
- נתקע לי בגרון – דיספגיה
- Cystatin–C ציסטטין סי – מדידת התפקוד הכלייתי הפקעיתי (הגלומרולארי) – שיטות ישנות ולא יעילות (קריאטינין) וחדשות מבוססות ציסטטין–C
- שמן סובין אורז Rice Bran Oil
- ויטמין K
- בני אימו (Beni imo) הבטטה הסגולה של אוקינאווה שבדרום יפן
- חומץ תפוחים וזרעי חילבה כתרפה לחולי סוכרת
- במיה – מזון כתרופה
- בוגנוויליה ברפואה
- תנגודת לאינסולין וקמח מפרי עץ החרוב
- שיחות ההחלמה ושיחות בין ידידים – על ההבדלים ביניהן
- משחה צהובה – לכאבי שרירים – משחת הפלא להפחתת כאבים
- לסדרת מאמרי – מבוא לתורת הגוף-נפש המודרנית – חלק א
- הפסיכולוגיה הטיפולית וההוליסטית – תולדות הפסיכותרפיה
- הגיל השלישי, תאוותיה של הזיקנה – ואיך להתבגר יפה, טוב ובריא
- תרגולי נשימות סרעפתיות כדרך לשליטה והרגעת כאבים תוך כדי קידום פוקוס ורוגע
- סיבי תזונה
- קמח קליפות בצל ותה קליפות בצל – מתכון
- ירידה בתפקוד הכליות – מה לעשות?
- אבחון מוקדם למחלת הכליות יכול להציל חיי אדם
- פורינים חוץ תאיים ותחזוקת הכליות
- פחד גבהים – מהו פחד גבהים וטיפול
- חומצת שתן נמוכה, או היפואוריצמיה (Hypouricemia)
- התערבויות בניהול רגשות, מחשבות ואורח חיים כדי להתמודד עם מגיפה של מחלות כליתיות
- פחות מתים – טכניקת דיאליזה חדשה שבולמת את קצב המתים ומגבירה את ההישרדות בכשל כליות.
- נאטו (פולי סויה מותססים יפניים) מתכון
- הקשר של כבד שומני, ומחלת כליות כרונית – מחקר חדש.
- טאורין: חומצה אמינית מסתורית ומסקרנת
- מלטונין הוכח שהורמון השינה נוגד חמצון רב עוצמה ויעיל כתרופה בקרב חולי כליה
- מיטוכונדריה – במיטוכונדריון מתחילה מחלת הכליות
- התקף לב / אירוע לבבי בעקבות מחלת כליות – מסלול איתות שמגן על הלב בשם "VEGFA" משתבש בגלל מחלת כליות כרונית.
- גאוט הוא לא רק יתר פורין – החיים עם גאוט תלוי גיל ומין – האם אפשר לנצח גאוט בלי לבלוע הורמוני מין?
- חומצה אלפא לינולנית משפרת את תוחלת החיים – צריכה גבוהה של חומצות שומן מצמחים נחשפה כגורם שמאריך את החיים.
- תובנות חדשות אי-ספיקת כליות תלויה במצבו של ציר FGF23-Klotho
- Tsamba שתי כוסות גרגרי שעורה דגנים מלאים, רצוי אורגניים – מתכון צ'מפה למבקשים להחלים מאי ספיקת כליות
- פאראצטמול (PARACETAMOL) גם פרצטמול או אצטאמינופן (Acetaminophen) – הידוע גם בשם אקמול, רוקסט ודקסמול עלול לפגוע בכליות ובכבד ואסור לשימוש לחולי כליה
- מקצבים בעולם החי – שעון ביולוגי בתאי הגוף
- חומצה אלפא לינולנית משפרת את תוחלת החיים – צריכה גבוהה של חומצות שומן מצמחים נחשפה כגורם שמאריך את החיים.
- תובנות חדשות אי-ספיקת כליות תלויה במצבו של ציר FGF23-Klotho
- מהו אימון שלפוחית השתן?
- התרופות מקבוצת הסטטינים להורדת כולסטרול יכולות להביא אותך למחלת כליות איומה, יתר חומצת שתן, כאבי שרירים, סוכרת וזו רשימה חלקית
- השבועה ההיפוקרטית – העדויות על קשרים פיננסיים של רופאים עם תעשיית התרופות, הולכות ורבות, האם השבועה מופרת כיום?
- חלבון בשלב אקוטי
- סגולותיהם של זרעי החרדל
- דרכים חדשות לוויסות יעיל של טריגליצרידים (Triacylglycerols) בדם
- שוויון בריאותי?
- טיפולים מבוססי רירית לזיהומים נגיפיים וחיידקיים
- ציר המעיים-מוח פסיכוביוטיקה psychobiotics
- אוכלוסיית המעי הגס חיידקים טובים, דיסביוזיס ו "שומר הגנום" גן p53
- תסמונת היד הסוכרתית – רמות גבוהות של A1c קשורות להתפתחות של נפיחות באצבעות היד שגורמת כאב ומכונה תסמונת התעלה הקרפלית (גם תסמונת מנהרת שורש כף היד).
- הפאסטיון המאהב של אלכסנדר הגדול Hphaestion
- זאורקראוט – מתכון בסיסי ופשוט לכבישת כרוב בבית
- תוספי סידן – זהירות – סיכון לשבץ מוחי
- למה חולי כליה, שנוטלים כדורים להפחתת לחץ דם גבוה, יגיעו בוודאות לדיאליזה.
- החשמל הביולוגי – ביו-אלקטריק, חשמל שנוצר בגוף האדם כתרופה
- תוסף מזון על האסטקסנטין astaxanthin
- שימושים מהפכניים בגלעיני תמרים במזון, בקפה וכתרופה
- האם בוטנים, קליפות בוטנים ומוצריהן הם מזון על?
- להוביל לתת פעילות של בלוטת התריס (תירואיד)
- חומץ אננס – רוצה לדעת כיצד להכין תרופה ביתית, אנטי-דלקתי מקליפות האננס?
- חתך הזהב
- לאוקון – יצירת מופת
- אן-לואי ז'ירודה דה רוסי-טריוזון
- תולדות האמנות החילונית ואמנות הריקוד באיטליה
- ג'ונטו פיזאנו מייסד הרנסנס האיטלקי בציור מאת ירון מרגולין
- פרנצ'סקו מסינה Francesco Messina אלהים באדם שחיפש אחר היופי
- פייר בושאן – האיש שהציל את חגיגת הנישואין של לואי ה-14 מאת ירון מרגולין
- האסכולה הונציאנית (ציור) חלק א' מאת ירון מרגולין
- תִּסְמֹנֶת עוֹרֵק מִתְלֵה הַמְּעִי הָעֶלְיוֹן mesenteric Superior
- ולנטין דה בולון צייר גאון – ירון מרגלין בפתח התערוכה בפריז של ולנטין דה בולון
- כליות כרונית – מחקר חדש.
- טאורין: חומצה אמינית מסתורית ומסקרנת
- מלטונין הוכח שהורמון השינה נוגד חמצון רב עוצמה ויעיל כתרופה בקרב חולי כליה
- מערכת הסינון של הדם בכליות ויצירת השתן
- ויטמין D
- ריפוי פצעים וצמיחה של הכליה הנגדית לאחר כריתת כליה חד צדדית לצורך תרומה או טיפול
- תִּסְמֹנֶת עוֹרֵק מִתְלֵה הַמְּעִי הָעֶלְיוֹן mesenteric Superior
קכקסיה – הרזון הקטלני של חולי כליות בדיאליזה - זרימת דם כלייתית
- השפעות של הורמון הגדילה (GH) על תפקוד הכליות בבריאות ובמחלות כליות
- anti-GAD – הנוגדנים העצמיים כנגד האנזים GAD על פני תאי ביתא בלבלב הם נציגי השטן עצמו בגוף האדם ומקור למספר רב של מחלות קשות בהן סוכרת מסוג (T1D) 1, ירידה בתפקוד בלוטת התריס, הפחתה בגאבא המיוצרת בתאי המוח מגלוטמט, התקפי חרדה ואפילפסיה
- חילוף חומרים אנרגטי, איזון רקמת השומן ובקרת תיאבון – על כוחו של הורמון לפטין
- בלוטת התריס -מחסור ביוד, חוסר סלניום או עודף פלואור במים גם דמימה בשרירים שנצמדים לעצם הלשון עלולים להוביל לתת פעילות של בלוטת התריס (תירואיד)
- מסלול איתות חדש במוח שמווסת אכילה מופרזת
- דיכאון וחרדה בקרב חולי כליות
- הפרעה אנדוקרינית
- רוצה להחלים מאי ספיקת כליות – יש להגיע לטיפול מחלים כליות מהר ככל האפשר
- הצלבת איברים – הדרך להחלמה ממחלת כליות קשה מאוד
- רוצה להחלים ללא תרופות ממחלת מחלת כליות נפרופתיה אימונוגלובולין איי?
- סמנים ביולוגיים (Novel Biomarkers) ובדיקת כליות מוקדמת ככל האפשר – מצילה חיים
כתיבת תגובה